Informační deska

Pozemek pod domem je již naším vlastnictvím.

Datum události: 

22.03.2019

Sděluji, že dnešním dnem se naše bytové družstvo stalo vlastníkem pozemku pod naším bytovým domem.
Vlastnictví pozemku je podmínkou dalšího postupu, jehož cílem bude převedení bytů do vlastnictví jednotlivých nájemníků.

Nyní bude následovat fáze, kdy bude na Katastr nemovitostí podáno "Prohlášení vlastníka", kterým bude bytový dům rozdělen na jednotlivé bytové jednotky. Po zápisu Prohlášení do Katastru bude následovat zápis nově vzniklého Společenství vlastníků Revoluční 401 do veřejného rejstříku.

Jakmile bude Společenství vlastníků zapsáno, tak bude možné již uzavírat smlouvy o převodu vlastnictví bytových jednotek. Jakmile pak budou podepsány všechny smlouvy tj. 31 smluv o převodu vlastnictví, tak budou všechny najednou předány opět k zápisu do Katastru nemovitostí, kde pak bude u každé bytové jednotky uveden její konkrétní vlastník/vlastníci. \k podpisu smluv budete samozřejmě včas vyzváni.
O každém jednotlivém kroku vás bude představenstvo informovat.

Časový horizont, kdy budou podepisovány smlouvy o převodu vlastnictví nebudeme zatím odhadovat vzhledem k tomu, že dle zatímních zkušeností mohou nastat nepředvídatelné okolnosti, které mohou celý proces zbrzdit aniž máme možnost je nějak ovlivnit. Dotazy v tomto směru jsou tedy bezpředmětné.

Samozřejmě, že je naším cílem tuto záležitost dovést do zdárného konce co možná nejdříve. A věřte, že proto děláme vše, co je v našich silách.

Jaroslava Provazníková
předsedkyně představenstva

Stránky provozuje

www.bytovedruzstvo.eu

Webové stránky pro bytová družstva a SVJ

Ing. Miloslav Marel

IČ: 76377687